Syksyllä 2012 puhkuin innosta: Pääsin muuttamaan omilleni. En kuitenkaan ehkä ajatellut asiaa ihan loppuun asti - ainakaan ruokailujärjestelyjen osalta. Tiedostin kyllä, että muuttaessani omilleni se olisin minä, joka ostan ruuat talouteeni ja valmistan itselleni aterian, mutta en ehkä tullut ajatelleeksi ruokailun merkittävyyttä.
Ensimmäisenä vuotena tyydyinkin usein tylsästi kanaan ja riisiin, fetasalaattiin tai nuudeleita pakastevihanneksilla -settiin. Toisen opiskeluvuoteni aikana aloin kuitenkin hieman kiinnittää huomiota siihen mitä oikein syön. Tuolloin totesin kana ja riisi, fetasalaatti ja nuudeli-ruokavalioni olevan todella tylsä, eikä edes sen suuremmin ravinteikas. Aloin kaivata oikeata iskän kokkaamaa kotiruokaa ja harjoitella itsekin sen valmistamista.
Seuraavaksi jaankin teille yhden ensimmäisistä tuolloin "uusista" ohjeista, joita päätin kokeilla. Luvassa on tuttu ja turvallinen kinkkukiusaus-resepti, joka on äärettömän helppo, eikä todellakaan maksa maltaita! :-)
Tarvittavat ainekset: 500g peruna-sipulisekoitusta, 200g kinkkusuikaleita, 4dl ruokakermaa, suola, pippuri
Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan ja sekoita joukkoon kinkkusuikaleet, ruokakerma sekä mausteet.
Mikäli haluat poiketa edellä mainitusta standardista, voit pilkkoa joukkoon paprikaa tai ripotella kiusauksen pinnalle juustoraastetta.
Kun haluamasilaiset ainekset ovat uunivuoassa, kypsennä kiusausta uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuutin ajan.
Kiusauksen kypsyessä on loistava aika valmistaa sen kaveriksi esimerkiksi tuoresalaatti, joka tuo mukavaa väriloistoa lautaselle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti